Tidsplan over de nuværende hold findes her.

Babysvømning i Aalborg

Babysvømning er en vandaktivitet for ca. 0-2 årige og deres forældre. Babysvømning har fremragende betingelser i Svømmeland, hvor der er et dejligt og stort bassin med 34 grader varmt vand. Babysvømning er også en legeaktivitet, hvor legen foregår på barnets præmisser. Når du svømmer med dit barn, har I mulighed for et intenst og tæt samvær, som er givtigt for begge parter. Ved at gå til babysvømning, vil man allerede fra første gang opleve en sjælden betagende velvære sammen med sit barn.

Det er lige fascinerende hver gang at opleve barnets behag i det varme vand, og i trygge omgivelser sammen med familien. Det skal simpelthen opleves, for at forstå det, for barnet vil juble og elske det, hver gang I kommer. Glæden ved at lege er fælles for barn og voksen, og desuden har I besluttet at deltage i en ugentlig sportsaktivitet sammen med jeres barn. For at give jeres baby mere ro og plads har vi for nylig fået indrettet nyt stort babyomklædningsrum.

Småbørnssvømning

Om tirsdagen fra kl. 16 har vi undervisning for børn, der har gået til babysvømning, men hvor forældrene måske er startet på job igen og derfor ikke kan deltage i formiddagstimerne. Her bygger vi videre på de færdigheder, som børnene har tilegnet sig på hold 1-4. Tilmeldingen til småbørnsholdene findes sammen sted som babysvømning - herunder.
 


 

Video

Gode råd i forbindelse med babysvømning

Start for babysvømning

Du kan begynde at komme i Svømmeland med dit barn, fra det er ca. 3 måneder. Barnet bør ikke være i vandet for længe i begyndelsen. Langsomt kan I udvide tiden til ca. 1/2 time, der normalt er en passende svømmetid for et lille barn. Efter fødslen kan I begynde forberedelserne hjemme i eget badekar, stort som lille. Gør det daglige bad til en hyggestund, hvor I har god tid til leg, snak og sang. Det er en god ide, at gøre barnet bekendt med bruseren, men på svag vandstyrke. En vandkande er også et nyttigt stykke legetøj i badesituationen. Det er godt at barnet vænnes til at få vand ned over ansigtet. Langsomt kan du sænke vandtemperaturen til ca. 34 grader, så dit barn vænnes til svømmehallens vandtemperatur. Du kan bruge et vandtermometer til at måle vandets temperatur.

 

Dykkerrefleksen

Alle babyer har indtil 6-månedersalderen en automatisk dykkerrefleks, og den gør, at de kan holde vejret under vandet. Af en eller anden grund, er babyer meget rolige og afslappede, når de kommer ned under vandet. Dykkerrefleksen er en forbløffende evne babyer er født med, og måske finder vi aldrig ud af, hvad oprindelsen til denne fascinerende refleks er. Den er i hvert fald indtil videre et betagende mysterium.

 

Første gang til babysvømning

Det er vigtigt, at I har god tid, så besøget i Svømmeland bliver præget af ro og harmoni. I babyomklædningen findes der pusleborde, kravlegårde, badekar og håndbrusere med bløde stråler. Der er badekar og badespande i rummet til de mindste babyer, hvor det er varmt og dejligt.

Det bør I altid medbringe til babysvømning:

  • Store håndklæder og badetøj - også til barnet!
  • Tætsluttende blebukser med plast er påbudt. Disse kan købes i Svømmeland. Desværre har vi ikke alle størrelser på lager, så medbring gerne selv.
  • Creme og eventuelt sæbe.
  • Mad til efter svømmeturen (brød, drikke eller en lille hyggetår hos moderen).
  • I kan evt medbringe sokker til babyen da babyen således bedre kan stå fast.

Undgå afkøling af barnet under babysvømning

Det er en god idé, at have håndklæde eller badekåbe om barnet, når I går til og fra puslerummet. Lufttemperaturen er relativ kold, og barnet har ikke godt af afkøling. Ligeledes er det vigtigt, at barnet har størstedelen af kroppen under vandet, i den tid I er i bassinet. Efter svømningen tilrådes det at benytte en lille bomuldshue, når I kører hjem.

 

Svømningen

I vandet vil samværet mellem dig og dit barn fortsat være et intenst samspil. Det er vigtigt, at du hele tiden søger øjenkontakt med barnet, og altid forsøger at tolke barnets signaler. Undgå præstationskrav - dit barn skal lære via leg.

En leg der i babysvømning lægger vægt på grundlæggende elementer som:

  • Rolig og regelmæssig vejrtrækning
  • Flyde og glide gennem vandet
  • Vende sig i vandet
  • Blæse bobler
  • Dykke

Husk at dit eget glade ansigtsudtryk er barnets bedste respons. Er du i tvivl med hensyn til om dit barn kan begynde til babysvømning, er det en god ide at snakke med jeres læge eller sundhedsplejerske først.
 


 

Instruktør Babysvømning: Freja Aslak